En celebrar l'aniversari d'En Josep Pla, el 8 de març de 1997, vàrem pensar que seria bo, i una oportunitat extraordinària, donar a conèixer a l'escriptor, al personatge, al geni, entre el nostre alumnat. Vam realitzar un llibre on en vint paràgrafs (un paràgraf per aula), es va fer un resum dels aspectes més destacats de la vida i l'obra de Josep Pla, tot alternant les il.lustracions de l'alumnat i les fotografies cedides per la Fundació Josep Pla.
El Llibre                


issuu.com/escjoseppla/docs/josep_pla_vist_?e=6830833/3557855
  El quadern  de Treball 

  Pels voltants del 8 de març, tots els nens i nenes de l’escola tenen l’oportunitat cada any de conèixer una mica més a un dels escriptors més prolífics en llengua catalana; en Josep Pla, que va néixer en aquesta data i que dóna nom al nostre  centre.

El treball que fem és variat i gira entorn a un llibre que es va realitzant, poc a poc al llarg de tota l’escolaritat, des de P3 fins a sisè. En aquest llibre l’alumnat descobrirà els aspectes més rellevants de l’obra planiana; el mar, els aliments, el paisatge, els fenòmens meteorològics i el periodisme. Totes elles temàtiques que se’ls faran ben properes ja que formen part del seu currículum escolar. Igualment podran descobrir, per etapes, els fets més destacats d’una vida que va transcórrer a cavall entre L’Empordà, Barcelona i moltes ciutats d’Europa on va viure com a corresponsal dels diversos diaris on va treballar.

El Centenari

Amb motiu d'aquesta celebració vam destapar la placa commemorativa - un paisatge ampurdanès - que va quedar col·locada a l'entrada de l'escola, i vam modelar un capgros i un pin com a record.
  Quan els nens i nenes arriben a sisè posen punt i final aquest llibret . Quan se l’emporten a casa de ben segur que els despertarà molts records del seu pas per l’escola amb els diversos treballs fets al llargs dels anys i rellegint les seves pàgines seguiran aprenent noves coses d’aquest escriptor que mai ens deixarà de sorprendre per l’excel·lència i magnitud de la seva obra.